Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Október 28. 11:42, szerda | Helyi
Forrás: police

Jubileumi tárlat és faültetés Nógrád megyében

Jubileumi tárlat és faültetés Nógrád megyében

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a főkapitányság munkatársai a rendőrség fennállásának 100. évfordulójáról.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója alkalmából – a Rendőrmúzeum által összeállított – tárlat érkezett Salgótarjánba 2020. október 26-án. „A magyar rendőrég” története című kiállítás fotókkal illusztrált, 14 roll-up tablósorozatból áll, amely átfogó képet ad a szervezet főbb történeti állomásairól.

A kiállítást Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta, köszöntőjében elmondta, hogy a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták helyüket, és a mai rendőrök is büszkén vállalják, hogy a köz szolgálatában álló testület tagjai.

A tárlat 2020. október 26-i ünnepélyes megnyitóján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos is részt vett, aki méltatta a tudományos igényességgel összeállított bemutatót, egyben köszönetét fejezte ki a Rendőrmúzeum részére.

A tartalmas és érdekes összeállítás a József Attila Művelődési és Konferencia Központban tekinthető meg 2020. november 3-ig.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója előtt tisztelegve 2020. október 27-én dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes egy kislevelű hársfát ültetett el.

A főkapitányság épülete előtt elültetett és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló és terebélyesedő fát - amely az élet egyik legszebb szimbóluma - egy sziklatömbön elhelyezett emléktábla is jelzi.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.