Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2021. Január 13. 09:59, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Járdaépítéshez lopott követ a vasúti pályatestből – vádat emeltek ellene

Járdaépítéshez lopott követ a vasúti pályatestből – vádat emeltek ellene

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás vétsége miatt emelt vádat

azzal a 35 éves férfival szemben, aki azért, hogy zúzott követ lopjon, megbontott egy vasúti pályatestet, s a kibontott zúzott követ saját járdájába építette be.

A vádlottnak 2020 májusában zúzott kőre volt szüksége a járdaépítéshez, ezért a Balassagyarmat és Mohora között kiépített vasúti pálya közt egy 21 m hosszúságú szakaszon megbontotta a vasúti ágyazatot és az azt alátámasztó aláépítményt. A férfi 5 m3 zúzott követ termelt így ki, amit hazavitt és be is épített a vasúthoz közeli háza melletti térkövezett járda alapjába.

A vádlott amellett, hogy 270.000 Ft kárt okozott, a vasúttal közlekedőket is veszélynek tette ki, mivel cselekménye miatt a vasúti töltés és sínpár stabilitása is megbomlott, ezért fennállt a veszélye az ott közlekedő szerelvények kisiklásának is. Ennek elkerülése érdekében a megrongált szakaszon a vasúttársaságnak sebességkorlátozást kellett elrendelnie a helyreállításig.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, az ellopott zúzott kő értékének megfelelő összeg elkobzására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a 360.000 Ft-ot meghaladó összegű bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a vádlottat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 12:01, péntek | Helyi

Elfogatóparancs volt ellenük érvényben

A hatóság tagjai a 27 éves férfit egy parkolóban fogták el, míg a 38 éves bátonyterenyei lakost egy szekrényben elbújva találták meg.

2021. Január 21. 13:33, csütörtök | Helyi

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket.

2021. Január 21. 10:35, csütörtök | Helyi

Gyorshajtások Nógrád megyében

A két járművezető Endrefalva belterületén 50 km/óra helyett 104 km/óra, illetve 105 km/óra sebességgel közlekedett.

2021. Január 21. 10:30, csütörtök | Helyi

Utcán bántalmazta a sértettet, előállították a rendőrök

Egy 53 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként a pásztói rendőrök.