Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police

Iskolában robban a bomba

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

A rendőrség segélyhívó számára érkezett a bejelentés 2019. október 8-án 10 óra 18 perckor, amikor az ismeretlen telefonáló bejelentésében elmondta, hogy Salgótarjánban, az egyik középiskolában bombát rejtett el, az tíz percen belül robban.

A helyszínre érkező járőrök az épületet kiürítették, környékét lezárták. A bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták az épületet, ahol robbanószerkezetet nem találtak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként rövid időn belül beazonosították a robbantással fenyegető 17 éves ceredi lakost, akit 2019. október 15-én otthonában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy cselekményét „poénnak” szánta, azt megbánta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget! Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított büntetőeljárás és a büntetőjogi felelősségre vonás mellett, gyakran a tetemes költségeket is a bejelentőre terhelheti.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:28, szerda | Helyi

6 gépkocsit törtek fel Salgótarjánban

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

2019. November 13. 13:00, szerda | Helyi

Kábítószerrel kereskedett

Egy 30 éves nógrádmegyeri férfit fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2019. November 12. 10:52, kedd | Helyi

Balesetek az elmúlt napból - Nógrád megye

Az egyik balesettel érintett gépjárművet vezető nő ellenőrzése során az alkoholszonda pozitív jelzést adott.

2019. November 04. 13:05, hétfő | Helyi

Több pincébe törtek be - videóval

Három férfit fogtak el és vettek őrizetebe a salgótarjáni rendőrök.