Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police

Iskolában robban a bomba

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

A rendőrség segélyhívó számára érkezett a bejelentés 2019. október 8-án 10 óra 18 perckor, amikor az ismeretlen telefonáló bejelentésében elmondta, hogy Salgótarjánban, az egyik középiskolában bombát rejtett el, az tíz percen belül robban.

A helyszínre érkező járőrök az épületet kiürítették, környékét lezárták. A bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták az épületet, ahol robbanószerkezetet nem találtak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként rövid időn belül beazonosították a robbantással fenyegető 17 éves ceredi lakost, akit 2019. október 15-én otthonában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy cselekményét „poénnak” szánta, azt megbánta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget! Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított büntetőeljárás és a büntetőjogi felelősségre vonás mellett, gyakran a tetemes költségeket is a bejelentőre terhelheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.