Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 05. 15:35, szerda | Helyi
Forrás: police

Elfogták a fogyasztókat és őrizetbe vették a dílert

Elfogták a fogyasztókat és őrizetbe vették a dílert

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akcióban fogták el a kábítószert árusító budapesti férfit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves budapesti, továbbá kábítószer birtoklása vétség miatt egy 33 éves salgótarjáni, és egy 36 éves ságújfalui lakos ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2021. április 4-én 19 óra 15 perckor a megyeszékhely belterületén ellenőrizték a személygépkocsival közlekedő 33 éves férfit és utasát. A rendőrök a jármű kesztyűtartójában alufóliába csomagolt, bruttó 27,5 gramm fehér színű port, míg a 36 éves utasa zsebében nylon tasakban tartott, bruttó 41,2 gramm zöld növényi törmeléket találtak meg. A beszerzett szakértői vélemény alapján a növényi törmelék delta-9-THC hatóanyagot, míg a fehér színű por anfetamin, metamfetamin hatóanyagot tartalmaz, amelyek kábítószernek minősülnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a két férfinek a kábítószert a 37 éves budapesti lakos értékesítette ellenőrzésüket megelőzően.

A hatóság tagjai összehangolt akcióban 2021. május 4-én a férfit lakásán elfogták, ahol kutatást tartottak, amelynek során bruttó 908,1 gramm zöldes színű növényi törmeléket, 136,3 gramm fehér színű krémes állagú anyagot, 213,7 gramm tablettát, és 82,8 gramm barnás színű anyagot találtak meg és foglaltak le, amelyeken az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozók vagyonvisszaszerzés keretében használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket is lefoglaltak.

A rendőrkapitányságra előállított három férfit a hatóság tagjai kihallgatták, a budapesti lakost őrizetbe vették. Az eljárást szakértők bevonásával folytatja a rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 11:38, péntek | Helyi

Így közlekedtek Ti! - pályázat

Diákok egyénileg és egy általános iskola osztálya is készített és juttatott el pályaműveket a megyei rendőr-főkapitányságnak.

2021. Június 11. 10:45, péntek | Helyi

Közúti közlekedési ellenőrzés Salgótarjánban

Közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök a megyeszékhely bel-, és külterületén.

2021. Június 10. 11:52, csütörtök | Helyi

Viseljen védőfelszerelést! - videó

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kisfilmmel hívja fel a figyelmet a biztonságos motorozásra.

2021. Június 10. 09:19, csütörtök | Helyi

Versenyautó-tesztelés miatt útlezárás Nógrád megyében

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a Zagyvarónát és Ceredet összekötő közúton.