Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Október 15. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Nógrád megyében az elmúlt időszakban több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ahol a biztonsági öv használatának elmulasztása személyi sérüléshez, egy esetben pedig egy 16 éves fiú halálához vezetett.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. augusztusában éppen ezért indította a „Ne így szállj ki! Kösd be magad!” elnevezésű kampányát, amelynek keretében egy óriásplakát hívja fel a gépjárművezetők és a közlekedők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező napokban borult, esős idő várható a megye területén. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, és próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási körülményekhez. Előrelátóbb vezetéssel, nagyobb követési távolság tartásával a balesetek megelőzhetők.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.