Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. Április 14. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Péntek éjfélig helyenként akár 50 milliméter csapadék is hullhat

Péntek éjfélig helyenként akár 50 milliméter csapadék is hullhat

A nyugati országrész feletti csapadékzónából péntek éjfélig a nyugati, északnyugati megyékben tartós eső várható, területi átlagban 30 millimétert meghaladó, helyenként akár 50 millimétert is megközelítő csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat ezért másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki péntekre Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére. Ott 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala vármegye területére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki péntekre, mert 24 óra alatt 20 milliméternél több csapadék hullhat.

Hozzátették: pénteken a késő délelőtti, déli órák körül az északkeleti részeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérhet. Késő délután, este a déli határhoz közeli részeken dél, délnyugat felől sodródhatnak be zivatarok.

A zivatarok veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki péntekre Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegye területén. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső fordulhat elő - írták.

Címkék: eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.