Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Június 13. 12:22, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Pars Krisztián is indul a csapat Eb-n

Pars Krisztián is indul a csapat Eb-n

Jövő hét végén Dublinban rendezik meg az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályának küzdelmeit, amelyen a magyar válogatott mellett 11 ország versenyzői szerepelnek.

A magyar küldöttség összetételében már csak néhány kérdőjel van, három versenyszámban, férfi hármasugrásban, férfi diszkoszvetésben és női rúdugrásban a hétvégi budapesti verseny lesz a csapatba kerülést eldöntő válogató - áll a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapján.
Az Eb-ezüstérmes 400-as, Deák Nagy Marcell, a gerelyhajító Török Krisztián és a fiatal futó Kéri Bianka sérülés miatt nem utazhat Dublinba. Spiriev Attila szakmai igazgató jelezte, hogy a kitűnő, 46.95-ös időt futott 18 éves Móricz Bálintot szakmai okok miatt nem válogatta be, mivel ő a junior Európa-bajnokságra készül.
A csapatot erősíti az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián, a fedettpályás Eb-4. Baji Balázs (110 m gát) és a közelmúltban kétszer is országos csúcsot javító kalapácsvető, Orbán Éva.
A magyarok mellett Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Írország, Portugália, Románia, Svájc és Svédország atlétái lépnek pályára Dublinban. Az első három csapat feljut a Szuperligába, az utolsó kettő kiesik a második ligába. A magyar együttes az esélyek alapján a 4-6. helyen végezhet.

Címkék: Atlétika-EAA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.