Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:25, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress

Parlagfű: helyenként már fekete riasztás van érvényben

Parlagfű: helyenként már fekete riasztás van érvényben

A magas parlagfű pollenkoncentráció miatt az országban helyenként fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte csütörtökön a tisztiorvos.

A kánikulában tovább romlott a helyzet, így már fekete riasztás lépett életbe Pécs és Nyíregyháza térségében. Ezeken a területeken naponta, köbméterenként ötszáznál is több pollenszem lehet a levegőben. Emellett az ország túlnyomó részére sötétbordó, vagyis negyedik szintű riasztást adtak ki - adta közzé az Inforádió.

Ezért a parlagfűre érzékenyeknek azt ajánlják, hogy napközben csukják be az ablakokat, éjjel szellőztessenek és vegyék be gyógyszereiket.

A hírek szerint a pollenterhelés múlt szombaton érte el csúcsát, ekkor a parlagfű pollenkoncentrációja az országban mindenhol elérte a nagyon magas szintet.

A pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető az Országos Környezet-egészségügyi Intézet honlapján (oki.wesper.hu) és az ÁNTSZ weblapján, valamint a tisztiorvos facebook-oldalon - tájékoztatott az Inforádió.

Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos korábban azt mondta: a magyarok 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: parlagfű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.