Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 11. 08:36, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Párizs 2024 - Olimpiai kvótát szerzett hegyikerékpárban Magyarország.

Párizs 2024 - Olimpiai kvótát szerzett hegyikerékpárban Magyarország.

Hivatalossá vált, hogy Vas Kata Blanka hegyikerékpáros kvótát szerzett a párizsi olimpiára Magyarországnak azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon.

Erősítette meg Vízer Barnabás, a magyar szövetség sportigazgatója. "Hegyikerékpárban is lezárult a kvalifikációs időszak, a nemzetközi szövetség pedig hivatalosan is visszaigazolta Magyarország női kvótáját a szakágban, amelyben így Párizsban is lesz magyar induló" - fogalmazott a sportigazgató, hozzátéve: ez a világbajnoki eredménynek köszönhető.Innen ugyanis a felnőtteknél és az U23-asok között is az első két olyan nemzet jutott kvalifikációhoz, amely a május végén zárult kvótaszerző időszakban nem volt a rangsor első 19 nemzete között. Az élen Svájc végzett, Kanada is kvótaszerző pozícióban zárt, így hárman kiestek - a tokiói ötkarikás játékokon meglepetésre a negyedik helyen végző - Vas elől, a glasgow-i ötödik helye így párizsi repülőjegyet ér. A kvóta a nemzetnek szól.
"A női induló kiválasztása még folyamatban van, az utolsó válogatóra a hétvégén, az olaszországi Val di Soléban kerül sor" - fűzte hozzá Vízer Barnabás, aki rámutatott: az országúti férfi és női kvóta után ezzel a harmadik biztos kerékpáros indulási jogot szerezte meg Magyarország. Még egyre van lehetőség: jövő hét második felében a városi sportágak olimpiai selejtezőjében a budapesti Ludovika Campuson BMX freestyle parkban Kempf Zoltán harcolhatja ki a párizsi részvételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 11:11, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős.

Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök szombati előfutamában a párizsi olimpián, ezzel negyeddöntőbe jutott.

2024. Július 27. 11:00, szombat | Helyi sport

Bósza Bori bronzérmes lett a Techno 293 szörf-világbajnokságon.

Bósza Bori bronzérmes lett az U19-es korosztályban a pénteken véget ért balatonföldvári Techno 293 szörfvilágbajnokságon.

2024. Július 27. 10:00, szombat | Helyi sport

II. Bárnai Szabadidős Lovasverseny, Nógrád Vármegyei Szabadidőlovas Bajnokság IV. fordulója.

2024.07.28-án Bárnába látogat a Fülöp LSE lovasai.Bökényi Lara,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Király Bence,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 27. 08:46, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - MTK-siker a zalaegerszegi idénynyitón.

Az MTK Budapest a 92. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2024/25-ös idényének pénteki nyitómérkőzésén.