Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 27. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Párbeszéd az egészségről

Párbeszéd az egészségről

Várjuk az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat

Ahány család, annyi szokás, annyi típusú ember, annyi ízlés, annyi hagyomány...
Vajon egy család mikor él egészségesen? Kell-e tudatosnak lenni, mindenre odafigyelni, vagy az ösztönünk megsúgja, mi a jó?
Apropó! Valójában mi a jó? Ha férjünknek minden este kedveskedünk valamelyik kedvenc, de egyáltalán nem egészséges ételével, vagy szigorúan betartjuk a gondosan megtervezett, kalória és zöldség szempontjából is tökéletes étrendet?
De ki a jó feleség? Egyáltalán kinek a dolga odafigyelmi a család egészségére? Mennyire vonhatók be ebbe a családtagok, a gyerekek?
Vajon honnan meritenek ötleteket? Tévéből, újságokból, internetről?
Megannyi megválaszolatlan kérdés, melyekre bizonyára mindannyiunkban megfogalmazódik a válasz.
Ezeket a válaszokat, véleményeket szeretnénk mi az infonograd.hu portálon nagy-nagy csokorba gyűjteni. Olvasóink segítségével szeretnénk egy olyan fórumot létrehozni, ahol bárki megoszthatja e témában gondolatait. Ha így történik, megismerhetjük, hogy mi, Nógrád megyeiek mit gondolunk magunk és a családunk egészségéről.
Mozgás, étkezés, futás, házi praktikák, finom és mégsem hizlaló ételek, karácsonyi, más ünnepi szokások... Mennyi érdekes téma!
Várjuk tehát az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat Kérjük Olvasóinkat, hogy osszák meg velünk gondolataikat. Legyen ez olyan közös fórumunk, ahol tanulhatunk egymástól, ahonnan jó ötleteket kaphatunk, ahová öröm lesz írni és az írásokat öröm lesz olvasni.
Bátorításként máris megosztunk egy finom receptet. Közelegnek az év végi ünnepek. Mézes sütés illata nélkül nem lehet igazi a készülődés, így aktuális lehet a garantáltan és kipróbáltan puha mézes puszedli receptje:
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 dkg szódabikarbona. ízlés szerint mézeskalács füszerkeverék, narancs és citrom héja, fahéj, gyömbér, 2 dl langyos méz, 4 egész tojás.
Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy egész éjjel a hütőben van. Másnap kis formákat szaggatunk kikent vagy bélelt tepsibe, tetejét tojással megkenjük. Dióval, mazsolával diszithetjük.
Jó étvágyat hozzá, és kihasználva az alkalmat, az infonograd.hu valamennyi olvasójának áldott, békés karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt kívánok.
dr. Balláné Tóth Ilona

Címkék: egészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.