Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 17. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Papp Ildikó újra válogatott

Papp Ildikó újra válogatott

Az idei év első hegyifutó világkupáját a festői szépségű ausztriai Bludenz városában rendezték, ahol a magyarok is szép számban, egy erős és egységes csapattal képviselték hazánkat.

A viadalon Papp Ildikó, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója a 17. helyen végzett.
Ausztriában 1740 méteren volt a cél, és 1160 méter szintemelkedést kellett leküzdeni a 8,5 kilométer alatt. A versenyzőknek terepen, lépcsőkön, turistaútvonalon és kánikulában kellett futniuk.
Papp Ildikó a két kupafutamon elért eredménye alapján került be a válogatott csapatba.
- Nem csupán a pálya nehézségeivel, hanem a meleggel is meg kellett küzdenem – mesélte tudósítónknak. – Először azt hittem, hogy majd a lesiklópálya teteje lesz a cél, ameddig a felvonó is megy, de megmutatták a hegycsúcsot az osztrák zászlóval, odáig kellett felfutni. Régen indultam már igazi hegyi versenyen, a legnagyobb nehézség számomra a meleg volt, illetve az, hogy későn frissítettem. Elsőre elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, de a hibáimból tanulva szeretnék még jobban menni. A következő versenyem egy újabb kupafutam lesz, az összetettben szeretnék dobogón végezni.
A 29 női célbaérkező között Ildikó végül második legjobb magyarként a 17. helyen ért célba, 1;14:31 órás idővel. Nem volt számára idegen a körülmény, hisz 2010-ben már részt vett a hegyifutó világbajnokságon is.
A csapatvezető Gerlei Tamás is elégedett volt a válogatott szereplésével.
- Régi álmunk volt, hogy ne csak a világbajnokságon, hanem hegyifutó világkupa futamokon is komplett, erős magyar csapattal vehessünk részt. A bludenzi erőpróba fontos tapasztalatszerző felkészülési állomás volt az őszi világbajnokságra, futóink kemény alpesi terepen, élesben versenyezhettek a világ élmezőnyével. Mindenki kitett magáért és a csapaton belül is jó kis háziversenyek alakultak ki. A következő komolyabb erőpróba a július 20-ai Parádfürdő-Kékestető hegyifutó bajnokság lesz, ahol remélhetőleg további izgalmas csaták várhatóak.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

InfoCsajok

Címkék: Papp Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.