Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 04. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Pályázatot hirdetnek a Muzsikál az erdő emlékfájának megfaragására

Pályázatot hirdetnek a Muzsikál az erdő emlékfájának megfaragására

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő Alapítvány az idén tíz éves a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat alkalmából.

A pályázóknak a Muzsikál az erdő emlékfáját kell elkészíteniük.A pályázatokat neves képzőművészekből álló zsűri bírálja el, a nyertes a Mátraalmás mellett álló emlékfába, egy 60 centiméter átmérőjű, lábon száradt kocsánytalan tölgybe faraghatja be alkotását.
A jubiláló rendezvénysorozat a környezettudatos életmód népszerűsítését, az erdők védelmét tűzte ki célul az erdő, a művészetek és a zene segítségével, ezért olyan terveket várnak, amelyekben ez az üzenet megjelenik.
A kilencnapos, június 29. és július 7. között zajló programsorozat minden nap más-más település köré szerveződik, az erdők adnak helyet a komolyzenei koncerteknek, a képzőművészeti kiállításoknak, a sportrendezvényeknek, az ismeretterjesztő előadásoknak és mindezt a falusi vendéglátás teszi teljessé.
A pályázatok beadási határideje május 20., a nyertes legkésőbb június 20-ig faraghatja meg az elfogadott terveknek megfelelő alkotást, az emlékfát az idei programsorozat nyitónapján avatják fel.
Az alapítvány pályázatot ír ki festőművészek számára is: a május 15-ig beadandó alkotások technikája, mérete szabadon választott, témájának a rendezvénysorozat szellemiségével kell összhangban lennie.
Az arra érdemes munkákat bemutatják az idei sorozaton, a helyezetteknek pedig egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítanak a későbbiekben.

Címkék: erdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.