Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Június 17. 12:08, szerda | Helyi
Forrás: SSzC

Pályaválasztók a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben

Pályaválasztók a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben

Pályaválasztás előtt álló Nógrád megyei diákok lesznek június 18-án, csütörtökön a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSZC) Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma vendégei.

Az ötödik és hetedik osztályos diákok, akik a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pályaorientációs táborban vesznek részt, az SSzC Digitális Közösség Alkotóműhelyében betekintést nyernek majd a szakmák varázslatos világába, s kipróbálhatják a 3D nyomtatást, a robotépítést, a lézervágást, a CNC-t, a varrást, valamint a fa- és a fémmegmunkálást is.

A Digitális Közösség Alkotóműhelyt egy GINOP-program keretében tizenöt millió forintos beruházással hozták létre a Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanműhelyei mellett s ünnepélyesen tavaly decemberben adták át. Tőzsérné Fenyvesi Tímea a Salgótarjáni Szakképzési Centrum projektmenedzser hangsúlyozta: a korszerű eszközökkel fölszerelt létesítményben a tanulók miközben tanári irányítással a különféle szakma-területeket kipróbálhatják, kézzelfogható produktumokat is előállíthatnak. Hozzátette: a kamara szervezte, a szakmák világába betekintést nyújtó pályaorientációs tábornak egy együttműködési megállapodás keretében biztosítanak helyszínt a Digitális Közösség Alkotóműhellyel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.