Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 05. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: police

Óvodások hívták fel a felnőttek figyelmét a láthatóságra

Óvodások hívták fel a felnőttek figyelmét a láthatóságra

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint a láthatóság fontosságáról tanultak séta közben az óvodások Egyházasgergén.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt programjai között szerepel a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésbiztonsága, melynek egyik állomása a gyermekek felkészítése a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadójával közös, rendhagyó sétát tettek az egyházasgergei Napraforgó Óvoda növendékei. Az óvodások - példát mutatva a település lakosságának - láthatósági mellényben, szabályosan közlekedve hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára, valamint a biztonságos és szabályos gyalogos közlekedésre. A gyermekek a faluban közlekedő kerékpárosokkal beszélgetést kezdeményeztek, mely során elmondták az általuk tanult, kerékpárosokra vonatkozó biztonsági szabályokat és a kerékpár kötelező felszereléseit. A balesetek megelőzése érdekében a gyermekek - a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékát – biciklis lámpaszettet adtak át a kerékpárosoknak.

Az ovisok az útjuk során látott közlekedési jelzőtáblák jelentését és az ahhoz tartozó szabályokat is megbeszélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.