Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Június 17. 08:44, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-KÍNA CSENGCSOU

Öttusa-vb - Martinek: várakozáson felül szerepelt a magyar csapat.

Öttusa-vb - Martinek: várakozáson felül szerepelt a magyar csapat.

Várakozáson felül szerepeltek a magyar öttusázók a kínai Csengcsouban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon - Martinek János szövetségi kapitány értékelése szerint.

"Nem számoltam azzal, hogy ennyien dobogóra állnak majd, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így, más se számított ilyen sikerre, se itt, se otthon. Rendkívül pozitív, hogy az utolsó, még lovaglással rendezett világbajnokságon ilyen kiemelkedő eredményt értünk el" - mondta az MTI érdeklődésére. A magyarok három első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végeztek az éremtáblázaton, úgy szorultak a dél-koreaiak mögé, hogy női váltóban és vegyes váltóban nem indultak.
Előbbit illetően már az elutazás előtt eldőlt, hogy nem lesz magyar induló, utóbbival kapcsolatban pedig a kapitány azt mondta, az egyéni versenyben mindenki nagyon elfáradt, ráadásul utólag még jónak is bizonyult a döntés, mert a korábbi napok fullasztó hősége után vasárnap esett az eső, és végül a lovaglást meg sem lehetett rendezni, mert felázott a pálya.
A magyarok közül aranyérmes lett Bőhm Csaba - aki már a tavalyi Európa Játékokon megszerezte az olimpiai kvótát, így most ezért a teljesítményért már nem járt neki -, továbbá a Bőhm, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású férfi csapat és a Guzi Blanka, Erdős Rita, Bauer Blanka alkotta női együttes. A vb-n a dobogósok szerezhettek párizsi kvótát, de csak akkor, ha korábban még nem volt nekik, így ezúttal az ezüstérmes Szép és Guzi, valamint a bronzérmes Erdős vált nevezhetővé a nyári játékokra.
A magyarok öt olimpiai kvótával rendelkeznek, mivel sikertelen lovaglása miatt ezúttal a 18. helyen végző Gulyás Michelle Bőhmhöz hasonlóan már tavaly, a krakkói Európa Játékokon kvalifikációhoz jutott. Az olimpián ugyanakkor nemenként csak két versenyző indulhat egy-egy országból, így abban az esetben, ha több jön össze, az adott szövetségnek kell határoznia arról, kiket nevez. Még az is lehet, hogy a hétfői olimpiai kvalifikációs ranglistáról további magyarok is nevezhetővé válnak.


Martinek János ezzel kapcsolatban egyelőre annyit közölt, hogy ő a válogatási elvei szerint elkészíti majd a javaslatát, amelyet a szakmai bizottság szerdán tárgyal, azután pedig majd az elnökség mondja ki a végső szót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:50, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Az úszás és a vízilabda érdekli leginkább a magyarokat.

A magyarok 94 százaléka nézi majd az olimpiai versenyeket, a legtöbben 4-5 sportágat követnek. A favorit egyértelműen az úszás, amelyet szorosan követ a vízilabda.

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.