Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 19. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Ötszáz új munkahely jöhet létre Bátonyterenyén

Ötszáz új munkahely jöhet létre Bátonyterenyén

Várhatóan egy évben belül befejeződnek az Ipari Park kialakításának munkálatai Bátonyterenyén. Több cég aláírta a betelepülési szereződést, így 2013 végére közel ötszáz új munkahely jöhet létre a városban.

A Bátonyterenyei Ipari Park projekt két fő elemből tevődik össze. Az első elem az ipari park 11,5 hektáros területének alapinfrastrukturális fejlesztése, amelyen a betelepülni szándékozó termelő üzemek igényeinek megfelelő telkeket alakítottak ki, mindegyik telek közmű- és út kapcsolatokkal. A második elem pedig egy termelő tevékenységhez kapcsolódó üzemcsarnok felépítése, amelyet az üzemeltető cég bérbe ad az egyik betelepülő termelő vállalkozás számára.

Az alapinfrastrukturális kialakítás keretén belül az ipari park területén kiépültek a fő közművezetékek, elkészült a terület megközelítését lehetővé tevő aszfaltút és a 21-es számú főúti csatlakozás, biztosítottá vált a terület energiaellátása. Továbbá megkezdte saját üzemcsarnokának építési munkálatait, amely jelenleg az alapozási fázisban tart, befejezése 2013. áprilisára várható.

A projekt előrehaladása folyamatosan gyorsul, a betelepülő cégek száma nő, több szerződés aláírásra került. Jelenleg egy sprinkler cső előregyártó üzem, egy bio-hulladék tüzelőanyag gyártó üzem, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító üzem, egy alumínium szerkezeteket gyártó üzem és egy nyugat-európai bútorgyár települ be a közeljövőben. Előkészítés alatt van egy benzinkút- és gyorsétterem lánc újabb egységének letelepítése is. A tervezett beruházások előreláthatólag egy éven belül közel 300-500 közötti új munkahelyet hoznak létre Bátonyterenyén.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Címkék: munkahely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.