Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Öt és fél milliárd újabb bölcsődékre

Öt és fél milliárd újabb bölcsődékre

A kormány bölcsődefejlesztési programjának részeként két hónap alatt huszonhárom településen adnak át új bölcsődéket 3,7 milliárd forint értékben. Szeptember végéig további 1,8 milliárd forintból további tíz új intézmény épül. A kabinet négy év alatt több mint 28 milliárd forintot költ hasonló célokra - írja a Magyar Nemzet.

Június vége és szeptember elseje között huszonhárom település kapott, illetve kap új bölcsődét, nagyjából négymilliárd forint értékben – tudta meg a lap. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint októberig további tíz helyszínen épülnek új intézmények több mint 1,8 milliárd forint támogatásból. Ezek a beruházások is a kormány négyéves, év végéig tartó bölcsődefejlesztési programjának a részei, amelynek keretében több mint 28 milliárd forintból 6000 új bölcsődei férőhely jön létre, és 4800 meglévő újul meg. Az év végére így országszerte 20 százalékkal több, 38 520 férőhely áll majd a kisgyermekes családok rendelkezésére, mint a 2010-es kormányváltáskor. A fejlesztések által 107 új bölcsőde létesül, és az új férőhelyek létrehozása megközelítőleg ezer új munkahelyet is jelent.

Az is kiderül, hogy csaknem négymilliárd forint uniós támogatásból 27 óvoda is megújul június és szeptember között. Az országos bölcsőde- és óvodafejlesztés szorosan kapcsolódik a kormány januárban bevezetett családpolitikai intézkedéséhez, a gyed extrához. Ez ugyanis lehetőséget ad az édesanyáknak, hogy gyermekük egyéves kora után visszamehessenek munkahelyükre. Erről legutóbb Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt a balatonlellei bölcsőde átadásán. A vezető úgy fogalmazott: a gyermek biztonságos felügyelete elengedhetetlen ahhoz, hogy egy édesanya visszatérhessen a munka világába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk