Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 28. 12:16, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Öt börtönőrnek kellett megfékeznie a dühöngő elítéltet

Öt börtönőrnek kellett megfékeznie a dühöngő elítéltet

A Balassagyarmati Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint rongálás és testi sértés miatt emelt vádat emelt a zárkájában tüzet gyújtó, majd az őrökre támadó elítélttel szemben.

A vád szerint az egyik büntetésvégrehajtási intézetben büntetését töltő 43 éves gyöngyösi férfi 2020. február 28-án 16 óra után zárkájában ágyára halmozta az intézet tulajdonát képező ágyneműt és a ruházatát, majd azokat öngyújtójával meggyújtotta. A tűz hamar fellángolt, nagy lánggal égett és átterjedt a szivacsmatracra is. Eközben az elítélt kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd egy üvegdarabot a kezébe fogva a zárkaajtó elé állt, és kikiabálva megfenyegette a felügyelőket.

Ekkor öt szolgálatban lévő bv. tiszt és tiszthelyettes érkezett a zárkához, melynek ajtaját kinyitották, egyikük kiütötte a vádlott kezéből az üvegdarabot, a többiek pedig földre teperték a felszólításuk ellenére tovább fenyegetőző és a testi kényszernek ellenálló férfit. A huzattól még jobban fellángoló tűz keltette nagy füstből kihúzták a folyosóra, ahol a bilincselése közben egyiküket ököllel homlokon ütötte.

Ezután már sikerült megfékezniük a dühöngő, a felügyelőket folyamatosan szidalmazó és fenyegető rabot, a zárkában keletkezett tüzet pedig poroltóval eloltották. A férfi a tűzzel az intézet sérelmére 94.900 Ft kárt okozott.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a többszörös visszaeső elkövetővel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés vétsége és rongálás vétsége miatt fegyházbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratában. Indítvány tett továbbá a nyomozás során felmerült 227.000 Ft bűnügyi költség megfizettetésére, és arra is, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.