Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 03. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ösztöndíjpályázat hátrányos helyzetű gyerekeknek

Ösztöndíjpályázat hátrányos helyzetű gyerekeknek

Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2014/2015-ös tanévre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szociálisan hátrányos helyzetű kisiskolások támogatására.

A pályázatra ajkai, bajai, békéscsabai, hatvani, jászberényi, kisvárdai, nyíregyházi, ózdi és salgótarjáni, második és harmadik osztályos általános iskolás tanulók jelentkezhetnek. További feltétel, hogy a pályázó 2013/2014-es év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46 ezer forint/hó összeg alatt van a családi pótlékot is beleértve, a diák a megjelölt városok egyikében, illetve annak maximum 5 kilométeres körzetében lakik, vagy oda jár iskolába - közölte a szervezet az MTI-vel.
A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postai úton történő beérkezésének határideje szeptember 22. éjfél. A dokumentumokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat címére - 1066 Budapest, Teréz krt. 24. - kell elküldeni, feltüntetve az "Ösztöndíj" jeligét, a pályázó nevét és a pályázatban kiírt város nevét.
Az MKB Bank Zrt. (MKB), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. támogatásával megvalósuló pályázat célja a rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók segítése.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: ösztöndíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.