Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 31. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: police

Őszi-téli átállás

Őszi-téli átállás

Az ősz beálltával, a tél közeledtével gyakrabban változnak az időjárási- és útviszonyok, mely megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kíván a járművezetőktől.

Az optimálistól eltérő közlekedésre először a járművet és azok tartozékait kell felkészíteni:
- Még a hideg idő előtt fel kell tölteni a hűtőrendszert és az ablakmosót fagyálló folyadékkal. Ha a gépkocsiban már van fagyálló, de régi, vagy többször utána töltöttük, ellenőriztessük le a szerviz állomásoknál, vagy benzinkútnál.
- Ellenőrizzük az ablaktörlők állapotát, ugyanakkor lényeges az is, hogy a járművünk fűtő- és páramentesítő rendszere jól működjön.
- Az erős lehűlés az akkumulátortól sokkal nagyobb teljesítményt von el, mint a nyári időszakban, ezért jól működő feltöltött akkumulátorral és tiszta, feszes sarukkal várjuk a telet.
- A világító berendezések hibátlan működése is elengedhetetlen. Egyenként győződjünk meg a minden lámpa, fényszóró, illetve az irányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről.
- A gumiabroncs minősége, állapota életet menthet. Ha a napi átlag hőmérséklet +7 °C-ok alá süllyed a téli gumiabroncsokat ajánlott felszerelni.
- Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel előzzék meg a közlekedési baleseteket. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a megyei balesetmegelőzési biztosságokkal karöltve - így a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával is - immáron negyedik alkalommal indította útjára a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát.

Ennek keretében 2015. október 1. és december 10. között a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket, világító berendezéseit szakemberek átvizsgálják. A gépjárművek vizsgálatára magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek. Ezen szolgáltatások igénybevétele 2015. december 10-ig biztosított. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a szervizek igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A kampányban résztvevő optikusok térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A kampány második részében, 2015. novemberétől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai teljes körűen és kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát.

A szervizek címét, valamint az optikusok elérhetőségét - sok hasznos tanáccsal egyetemben - a www.latnieslatszani.hu címen találják meg az érdeklődők.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.