Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2022. Május 31. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: police

Összehangolt ellenőrzés

Összehangolt ellenőrzés

Illegális migránsokat szállító járművekre fókuszáltak a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Rétsági Rendőrkapitányság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága munkatársai a napokban Rétság és Borsosberény belterületén tartottak idegenrendészeti fokozott ellenőrzést az illegális migráció megakadályozása érdekében.

A Magyarországra utazó, jogsértő módon itt tartózkodó külföldiek túlnyomó többsége az embercsempészek segítségével a külső határok irányából nem jogszerűen jut be az ország területére. Magyarország ezért főként tranzit országként jelenik meg ezeknek a csoportoknak, akik aztán a nemzetközi szinten szerveződött embercsempészek segítségével, személygépkocsiban, lakóautóban, tehergépkocsiban, kamionokban, az ott kialakított búvóhelyen utazva haladnak át hazánkon.

Az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények szempontjából Nógrád megye jelenleg nem tekinthető fertőzöttnek. A napokban megtartott összehangolt akció során a rendőrség és a NAV munkatársai Rétság belterületén és a borsosberényi parkolóban úgynevezett megállításos közúti ellenőrzés keretében vizsgálták át a településen átmenő személygépjárműveket és a tehergépjárműveket, különös tekintettel azok rakterére és alvázszerkezetére. A megtartott akció során a hatóság tagjai illegális migránsokat szállító gépjárművet nem találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.