Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Május 31. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: police

Összehangolt ellenőrzés

Összehangolt ellenőrzés

Illegális migránsokat szállító járművekre fókuszáltak a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Rétsági Rendőrkapitányság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága munkatársai a napokban Rétság és Borsosberény belterületén tartottak idegenrendészeti fokozott ellenőrzést az illegális migráció megakadályozása érdekében.

A Magyarországra utazó, jogsértő módon itt tartózkodó külföldiek túlnyomó többsége az embercsempészek segítségével a külső határok irányából nem jogszerűen jut be az ország területére. Magyarország ezért főként tranzit országként jelenik meg ezeknek a csoportoknak, akik aztán a nemzetközi szinten szerveződött embercsempészek segítségével, személygépkocsiban, lakóautóban, tehergépkocsiban, kamionokban, az ott kialakított búvóhelyen utazva haladnak át hazánkon.

Az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények szempontjából Nógrád megye jelenleg nem tekinthető fertőzöttnek. A napokban megtartott összehangolt akció során a rendőrség és a NAV munkatársai Rétság belterületén és a borsosberényi parkolóban úgynevezett megállításos közúti ellenőrzés keretében vizsgálták át a településen átmenő személygépjárműveket és a tehergépjárműveket, különös tekintettel azok rakterére és alvázszerkezetére. A megtartott akció során a hatóság tagjai illegális migránsokat szállító gépjárművet nem találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.

2022. Augusztus 11. 10:37, csütörtök | Helyi

Legyél Te is határvadász

Folyamatos a szerződéses határvadászok toborzása Nógrád megyében is.

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.