Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 07. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Őrzött idegenrendészeti szállót működtetne Balassagyarmat

Őrzött idegenrendészeti szállót működtetne Balassagyarmat

Azt javasolja a Fidesz a Belügyminisztériumnak, hogy nyitott helyett őrzött idegenrendészeti szálló működjön Balassagyarmaton - ismertette a térség fideszes országgyűlési képviselője a kezdeményezésüket hétfőn.

Balla Mihály sajtótájékoztatón elmondta, a nyitott közösségi szálló két évvel ezelőtti megnyitása óta vannak különböző problémák a Nógrád megyei városban. Több rendőr dolgozik már a városban, és sikerült elérni a szálló házirendjének szigorítását is - közölte.
Hozzátette: a legmegnyugtatóbb megoldás mégis az lenne, ha a szálló őrzötté alakulna át, és ehhez a határőrség üresen álló épületét is használni lehetne.
Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes alpolgármestere ismertette: a szálló 111 ember befogadására képes, az átlagos létszáma 70-80, az elmúlt két évben pedig mintegy 600 külföldi tartózkodott ott. Bűncselekmény elkövetésével hat embert vádoltak meg - tette hozzá.
Lipusz Brigitta, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) észak-magyarországi régiójának igazgatója a sajtótájékoztatón közölte: az Országgyűlés elé kerül majd az idegenrendészeti, menekültügyi törvények módosítására vonatkozó törvénycsomag, mert egyre gyakoribb, hogy a külföldiek visszaélnek a menedékjoggal.
Elmondta: a törvény elfogadásával, a tervek szerint szeptembertől, új jogintézmény lesz Magyarországon a menekültügyi őrizet, és 18-ról két hónapra módosul a közösségi szállón tartózkodás maximális időtartama.
A sajtótájékoztatón elmondták: az idegenrendészeti őrzött szállókra azok a külföldiek kerülnek, akik jogellenesen lépik át a határt, emiatt kell korlátozni őket személyes szabadságukban. A körleten belül szabad a mozgásuk, de nem járhatnak ki a városba.
Némedi Gábor, Nógrád megye megbízott rendőrfőkapitánya arról számolt be, hogy megerősödik Balassagyarmaton a rendőri jelenlét a Készenléti Rendőrség erőivel május közepétől.
Balassagyarmat önkormányzata tavaly nyáron egyhangúlag meghozott döntésével kérte a belügyminisztertől a szálló rendjének szigorítását. Ezután lakossági fórumot is tartottak, amelyen többen a külföldiek által elkövetett inzultálásokról, lopásokról, verekedésekről számoltak be, majd a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezett tüntetést a létesítmény bezárásáért.

Címkék: Balassagyarmat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.