Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Április 12. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Orvvadászok rendőrkézen

Orvvadászok rendőrkézen

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság felderítő munkájának alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogtak el két kazári férfit.

A beszerzett információk alapján adatok merültek fel arra, hogy Kazár községhez tartozó Székvölgy-puszta település közeli erdőben ismeretlen személyek engedély nélkül vadásznak. A széles körű adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével T. László és T. Ferenc gyanúsítható megalapozottan. A két férfi elfogása és előállítása, valamint a biztonságos házkutatás végrehajtása érdekében a Terrorelhárítási Központ közreműködését igényelte az ügyben eljáró rendőrkapitányság.
A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. április 8-án a két férfit elfogta, a salgótarjáni nyomozók a személyek lakásán és általuk használt egyéb helyiségekben házkutatást tartottak. A rendőrök T. László családi házában elrejtve egy 22-es kaliberű és engedély nélkül házilag készített hangtompítóval és céltávcsővel felszerelt lőfegyvert, valamint ehhez használatos lőszereket, míg T. Ferenc családi házában több lőszert találtak. A hatóság tagjai lefoglaltak továbbá vadtrófeákat, vadhúst, valamint még további négy fegyvert, melyek szakértői vizsgálata folyamatban van. A lőfegyverek és lőszerek tartásához a gyanúsítottak érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.
T. Ferenc tulajdonában lévő épület kazánházában egy pálinkafőző készüléket is találtak a hatóság tagjai, mellyel kapcsolatosan a szükséges intézkedéseket a Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága megtette.
A beszerzett adatok szerint megállapítást nyert az is, hogy a két férfi 2010 évtől 2014 áprilisáig Kazár községhez közeli erdőben vadászati tevékenységet folytattak, amely tevékenység során elejtett vadakat eltulajdonították.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya T. László és T. Ferenc ellen lőfegyverrel visszaélés bűntett, lopás vétség és orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja – szakértők bevonásával – az eljárást.

Címkék: pálinkafőző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.