Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 21. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Pásztó önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte a Margit Kórház orvosügyelet kérdését.

Miközben Szlovákiában a zavartalan betegellátás érdekében a szükségállapot kihirdetéséig fajult az orvosokkal folytatott bérvita, a helyzet megyénkben sem megnyugtató, ugyanis egyre kevésbé biztosítható például az orvosi ügyelet a városainkban. Az orvosok az alacsony bérekért nem szívesen vállalják a praxisuk melletti, kétségtelenül fárasztó és felelősségteljes plusz munkát. A helyzet a megyeszékhelyen is aggasztó, mert aki ügyeletet vállal, az kénytelen túlvállalnia magát. Pásztón pedig néhány éve odáig romlott a helyzet, hogy a zavartalan betegellátást érdekében az orvosok és az önkormányzat közt a Magyar Orvosi Kamarának kellett közvetítői szerepet felvállalnia.
A mátraaljai kisváros önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte az orvos-ügyelet kérdését. Boczek Tibor, a pásztói Margit Kórház igazgatója elmondta: városukban az önkormányzat megbízásából 15 éve a kórház működteti a háziorvosi ügyeletet. Ettől most szerettek volna megszabadulni, ugyanis alapvetően a fekvőbeteg ellátásra rendezkedett be az intézményük, az ügyeletre nincs elég szakképzett emberük. A testület azonban úgy döntött, hogy változatlan formában működteti az ügyeletre érkező betegek ellátását. Az önkormányzat szemszögéből nyilván ez a legfontosabb szempont. Ugyanakkor problémát jelent, hogy a környező települések – akik társulásban látják el ezt a kötelező önkormányzatai feladatot – már 7 millió forint tartozást halmoztak fel a Margit Kórháznál, az egészségpénztári utalások pedig nem fedezik az ellátás költségeit.

Címkék: orvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.