Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 26. 10:35, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi 2020

Orvosi rendelő fejlesztése Nemti és Dorogháza községekben

Orvosi rendelő fejlesztése Nemti és Dorogháza községekben

Nemti Község Önkormányzata sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-4.1.1-15 kódszámú, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívásra.
A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat - 100%-os intenzitás mellett – bruttó 65,43 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00006 azonosító számú pályázat keretében.

Jelen projekt keretében Nemti és Dorogháza településeken az orvosi rendelő és védőnői szolgálat fejlesztése valósult meg, amely így hozzájárul az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrája területi egyenetlenségeinek mérsékléséhez. A kitűzött célok elérését a Dorogháza Hősök tere 9. (hrsz.: 865/1), valamint a Nemti, Kossuth út 80. szám (hrsz.: 175) alatt található orvosi-védőnői rendelők épületeinek felújítása, energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, a szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök beszerzése projekt tevékenységek segítette elő.
A fejlesztés során mindkét településen megvalósult a védőnői tanácsadónak is helyt adó háziorvosi rendelő épületeinek felújítása, az épületekben működő két szolgáltatás ellátásához szükséges eszközök beszerzése, a megújuló energiaforrások használata (napelem) az épületek gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében, illetve akadálymentes parkoló-férőhely kialakítása.
A projekt közvetlen célja volt a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények szolgáltatásaihoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának fokozása, az életminőség javítása és a lakosság munkaképességének fenntartása, valamint a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése, különös tekintettel a várandósok, a nők, a gyerekek, a fogyatékkal élők és idősek célcsoportokra
A Széchenyi2020 program keretében megvalósuló beruházás rész célja, hogy a fejlesztéssel érintett épületben dolgozó háziorvos és asszisztense, valamint az orvos írnok a fejlesztést követően a fenntartási időszakban is rendszeresen, teljes munkaidőben megfelelő minőségben és hatékonysággal biztosítsa a településeken a háziorvosi, házi gyermekorvosi, valamint az iskola-és ifjúsági-orvosi ellátást. A mindkét települést ellátó védőnő a projekt megvalósítását követően csoportos egészségfejlesztő foglalkozások keretében prevenciós tevékenységet is fog végezni.
A projektnek köszönhetően 3 db egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatás újult meg 2018. októberéig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.