Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 06. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Országos útzárat szerveznek az útdíj ellen

Országos útzárat szerveznek az útdíj ellen

Március 1-től nemcsak egy napig tartó országos blokádot szervez Büki Zoltán, az Együtt-PM Nógrád megyei 2. számú választókerületének korábbi elnöke.

Az ötlethez eddig több mint kétezren csatlakoztak. Büki azt írta, hogy addig tervezi az országos útzárat, amíg el nem érik a céljaikat, tehát a kormány visszavonja a január 1-től életbe lépő fizetős útdíjrendszert, valamint egy "demokratikus Magyarországot" is ki akarnak harcolni.
Azért márciustól hirdette meg a demonstrációt, mert egy ilyen horderejű országos tiltakozás megszervezéséhez talán még két hónap is kevés, írta Büki, aki annyit tett hozzá még az Origónak, hogy egyeztetni kell a rendőrséggel, mobilvécéket kell szerezni, valamint élelem- és teautánpótlásról is gondoskodni kell.
Büki és társai december 21-én már tüntettek az útdíjrendszer ellen: egy percre lezárták az M1-es és M7-es autópálya közös bevezető szakaszát. A civilben vállalkozóként dolgozó Büki szerint az jelzés volt a kormánynak, hogy készek bármikor újra megismételni az akciót. Büki azt is mondta a portálnak, hogy a taxisblokádnál nagyobb megmozdulásra készülnek.

Szerző: Index-Origo

Címkék: útzár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák