Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Február 20. 10:02, szerda | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a sziráki betörő

Őrizetben a sziráki betörő

A pásztói rendőrök elfogtak egy 31 éves férfit, aki több sziráki ingatlanba is betört.

A Pásztói Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves sziráki lakos ellen.

A beszerzett adatok alapján a férfi 2019. január 2. és február 19. közötti időszakban egy ideiglenesen lakatlan sziráki családi ház bejárati ajtajáról a lakatot lefeszítette, azt átkutatta, majd a helyiségekből láncfűrészt, televíziót, dvd-lejátszót, légpuskát és háztartási eszközöket tulajdonított el. A sziráki lakos 2018 juniusában és 2019. januárban még további két ingatlanba tört be hasonló módszerrel és az épületekből fúrógépet, illatszert, szeszes italt, élelmiszert, tűzifát, kandallót, csaptelepeket tulajdonított el.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. június 15-én a hajnali órákban Szirák belterületén egy gyalogosan közlekedő nő válláról lerántotta a táskáit, melyekkel – és az azokban lévő ruhaneművel, kulcscsomóval – a helyszínről elmenekült. Az így megszerzett lakáskulccsal pár nappal később a férfi bement a sértett otthonába és onnan mobiltelefonokat, szeszes italokat és egy netbook-ot lopott el.

A rendőrök a férfit 2019. február 19-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak nagy részét felkutatták és lefoglalták. A hatóság az illetékes ügyészségen kezdeményezte a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Címkék: 2019., betörés, szirák

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 13:07, kedd | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pásztón

Az október 23-ai rendezvény miatt Pásztón útlezárásra kell számítani.

2019. Október 22. 12:52, kedd | Helyi

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.