Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 20. 10:02, szerda | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a sziráki betörő

Őrizetben a sziráki betörő

A pásztói rendőrök elfogtak egy 31 éves férfit, aki több sziráki ingatlanba is betört.

A Pásztói Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves sziráki lakos ellen.

A beszerzett adatok alapján a férfi 2019. január 2. és február 19. közötti időszakban egy ideiglenesen lakatlan sziráki családi ház bejárati ajtajáról a lakatot lefeszítette, azt átkutatta, majd a helyiségekből láncfűrészt, televíziót, dvd-lejátszót, légpuskát és háztartási eszközöket tulajdonított el. A sziráki lakos 2018 juniusában és 2019. januárban még további két ingatlanba tört be hasonló módszerrel és az épületekből fúrógépet, illatszert, szeszes italt, élelmiszert, tűzifát, kandallót, csaptelepeket tulajdonított el.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. június 15-én a hajnali órákban Szirák belterületén egy gyalogosan közlekedő nő válláról lerántotta a táskáit, melyekkel – és az azokban lévő ruhaneművel, kulcscsomóval – a helyszínről elmenekült. Az így megszerzett lakáskulccsal pár nappal később a férfi bement a sértett otthonába és onnan mobiltelefonokat, szeszes italokat és egy netbook-ot lopott el.

A rendőrök a férfit 2019. február 19-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak nagy részét felkutatták és lefoglalták. A hatóság az illetékes ügyészségen kezdeményezte a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Címkék: 2019., betörés, szirák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.