Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2019. Február 20. 10:02, szerda | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a sziráki betörő

Őrizetben a sziráki betörő

A pásztói rendőrök elfogtak egy 31 éves férfit, aki több sziráki ingatlanba is betört.

A Pásztói Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves sziráki lakos ellen.

A beszerzett adatok alapján a férfi 2019. január 2. és február 19. közötti időszakban egy ideiglenesen lakatlan sziráki családi ház bejárati ajtajáról a lakatot lefeszítette, azt átkutatta, majd a helyiségekből láncfűrészt, televíziót, dvd-lejátszót, légpuskát és háztartási eszközöket tulajdonított el. A sziráki lakos 2018 juniusában és 2019. januárban még további két ingatlanba tört be hasonló módszerrel és az épületekből fúrógépet, illatszert, szeszes italt, élelmiszert, tűzifát, kandallót, csaptelepeket tulajdonított el.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. június 15-én a hajnali órákban Szirák belterületén egy gyalogosan közlekedő nő válláról lerántotta a táskáit, melyekkel – és az azokban lévő ruhaneművel, kulcscsomóval – a helyszínről elmenekült. Az így megszerzett lakáskulccsal pár nappal később a férfi bement a sértett otthonába és onnan mobiltelefonokat, szeszes italokat és egy netbook-ot lopott el.

A rendőrök a férfit 2019. február 19-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak nagy részét felkutatták és lefoglalták. A hatóság az illetékes ügyészségen kezdeményezte a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Címkék: 2019., betörés, szirák

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.

2019. Július 08. 10:35, hétfő | Helyi

Kivilágították az egykori Karancs Szállót

2019. Július 05. 13:50, péntek | Helyi

Ellopták az idős nő táskáját

A salgótarjáni nyomozók három órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett férfi és női elkövetőjét.