Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Július 06. 10:34, szerda | Helyi
Forrás: police

Őrizetbe vették az embercsempészt

Őrizetbe vették az embercsempészt

A rendőrök 2022. július 5-én 7 óra körül a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy cseh rendszámmal ellátott tehergépkocsit. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a 41 éves ukrán állampolgár által vezetett gépkocsi zárt, ablak nélküli, felforrósodott rakterében, ahol ülőalkalmatosság sem volt 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott, akiknek érvényes útiokmány nem volt a birtokukban, Magyarországon illegálisan tartózkodtak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a járművezető a külföldi férfiaknak az államhatár átlépéséhez Magyarország területéről történő elszállításával – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – segítséget kívánt nyújtani, azonban ezt a rendőri intézkedés meghiúsította.

A rendőrök a gépjárművezetőt elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.