Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. December 15. 11:43, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Ónos eső: narancssárga riasztás Nógrád megye területére

Ónos eső: narancssárga riasztás Nógrád megye területére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint
több órás ónos eső várható, melynek mennyisége meghaladhatja az öt
millimétert.

Az időjárási körülmények változása miatt Nógrád megyére jelen időben narancssárga riasztási fokozat van érvényben.
A rendőrség kéri a járművezetőket, valamint a gyalogosokat, hogy az előre látható időjárási körülményekre tekintettel csak azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül fontos, és járműveiket felkészítették a téli időjárási viszonyokra (téli gumi, hólánc, takaró, tea, sózó homok, stb.).
Felhívjuk a figyelmet, hogy az ónos esővel borított utakon a féktávolság többszörösére növekszik ezért a követési távolságot helyesen válasszák meg, különösen igaz ez Nógrád megye hegyvidéki útjainak lejtőire. A hegyvidéki emelkedőkön megállás esetén a visszacsúszás veszélyére is figyelemmel kell lenni. A járművezetők az ilyen útszakaszokon kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, valamint a hitelen fékezéseket. A biztonsági öv életet menthet!
A gyalogosoknak a járdákon is figyelni kell, ebben az időszakban az elesés következtében jelentősen megnő a súlyos sérüléssel – csonttöréssel – járó balesetek száma.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: riasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.