Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 20. 07:14, péntek | Belföld
Forrás: mti

Online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs

- jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A koronavírus elleni védekezés érdekében létrehozott tíz akciócsoport egyikének, a kommunikációs akciócsoportnak a vezetője kiemelte: a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre.

A vírus terjedésével párhuzamosan a védekezés újabb szakaszába lépett, minden jel arra utal, hogy a figyelemfelhívások ellenére sem lehet elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát - mondta Kovács Zoltán. Hozzátette: ezért döntöttek a sajtó munkájában is az új rend bevezetéséről. Megjegyezte, a csütörtöki kormányinfóval kapcsolatban is kaptak olyan jelzést, hogy az újságírók nem érzik magukat biztonságban, mivel viszonylag zsúfolt térben, egyetlen mikrofon átadásával történik az érintkezés.

Péntektől a résztvevők körét is kiterjesztik: a nemzetközi sajtó, valamint a megyei lapok munkatársaitól, továbbá a megyei jogú városok sajtóképviselőitől is várnak kérdéseket, amelyeket az újságírók online, a press@koronavirus.gov.hu címen tehetnek fel - közölte az államtitkár.

Előrevetítette: a rendszeres tájékoztatók folytatódnak.

A nap folyamán erről közleményben értesítik a szerkesztőségeket, egyúttal mindenkit arra kért, hogy tartsák be a kormány ajánlásait, a hatóságok utasításait, például a kézmosásra vagy éppen a távolságtartásra vonatkozó javaslatokat.

Az államtitkár arra kérte a sajtó munkatársait, hogy legyenek partnerek ebben az új rendben. Hozzátette: minden információt meg fognak adni, ami a rendelkezésükre áll, mivel az elemi érdekük az, hogy mindenki hiteles forrásból értesüljön arról, "hogyan küzdünk a vírus ellen", és melyik fázisában, hogyan áll a vírus terjedése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére