Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 14. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Önkormányzati választások számok és nevek tükrében

Önkormányzati választások számok és nevek tükrében

Az urnák zárásáig megtartotta Nógrád megye a délelőtt folyamán megszerzett első helyét a választópolgárok aktivitásának rangsorában.

2014. október 12-én megyénkben a 166 ezer választásra jogosult állampolgárból nyolcvanhat és fél ezren éltek jogaikkal és mentek el szavazni az összesen 253 szavazókörbe az önkormányzati választásokon. Ez nagyjából 52%-os részvételi arányt jelent – nyilatkozta a Rádió Focusnak a főbb adatokról Barta László, a Nógrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Hozzátette: megyénkben a választások ideje alatt egyik szavazókörben sem történt a voksolás érvényességét megkérdőjelező esemény. Alsótoldon azonban nem dőlt el a választás, mert a két polgármester jelölt azonos számú voksot kapott. Itt egyelőre a korábbi faluvezető marad a székében egy későbbre kiírandó időközi választásig. A Nógrád megyei városok közül Balassagyarmaton Medvácz Lajos, Bátonyterenyén Nagy-Majdon József, Szécsényben pedig Stayer László is megtartotta polgármesteri székét. Salgótarjánban azonban Dóra Ottó, a baloldali összefogás közös jelöltje, Pásztón, a függetlenként indult Dömsödi Gábor, Rétságon pedig Hegedűs Ferenc, a FIDESZ-KDNP jelöltje váltja elődjét a városvezetői székben.
Idén Salgótarján kivételével minden választópolgár három listára, vagyis egy pártlistára, egy választókerületi képviselő jelöltre és egy polgármester jelöltre szavazhatott lakóhelye, illetve - átjelentkezés esetén - tartózkodási helye szerinti szavazókörében. A megyei jogú városnak számító Salgótarjánban pártlistára nem szavaztak. Nógrád megyében hetvenegyezer szavazat alapján, a tizenöt mandátumból kilencet a FIDESZ-KDNP, hármat a Jobbik, kettőt az MSZP és egyet a DK jelöltje szerzett meg a megyei közgyűlésben. Eredményesen és zökkenőmentesen zárultak a szavazások a nemzetiségi képviselőjelölt választáson is. Nógrádban összesen két német, húsz szlovák és nyolcvanhárom roma települési választás volt vasárnap.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: urnák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 16:05, kedd | Helyi

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere.

A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is, hírnevét a kormány támogatásain túl összefogással, együttműködésekkel, szemléletformálással, újításokkal és változtatásokkal lehet a leghatékonyabban növelni

2024. Május 14. 15:55, kedd | Helyi

Révész Máriusz: Mozgás receptre program indul.

Mozgás receptre elnevezéssel indul program, a fizikai aktivitást háziorvosok ajánlják és írják majd fel - jelentette be a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Nagy János: a sport és a kultúra elválaszthatatlanok.

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).