Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 07. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Önkéntes salgótarjániak segítettek Galyatetőn

Önkéntes salgótarjániak segítettek Galyatetőn

A napokban önkéntesek kis csoportja végzett felújító munkálatokat a – földrajzilag Nógrád megyéhez tartozó – galyatetői biatlon centrum síházának környékén. Salgótarjániak is besegítettek.

Az 1980-as évek végén épült biatlon lőtér a hozzá csatlakozó sífutópályákkal hosszú éveken keresztül volt a magyar sísport központja, ahol ifjúsági biatlon világbajnokságot is rendeztek. A létesítmény közigazgatásilag a hevesi Galyatetőhöz tartozik, ám területileg már Nógrád megyében helyezkedik el.
Sorsa hosszú ideje terítéken van, a szövetség norvég, illetve FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) segítséget is szeretne igényelni a nagy múltú létesítmény állapotának javításához.
A Szlovák Biatlon Szövetség a közelmúltban felvette a népszerű és nagy hagyományokkal bíró nyári biatlon Viessmann Kupa sorozat 2014-es versenynaptárába a galyatetői nyílt nemzetközi magyar bajnokságot, melyet idén a salgótarjáni Nord Sport KSE rendezett. A sportközpont jövőre augusztus 9-én és 10-én fogadhatja a legjobbakat, nagy nemzetközi rendezvénynek adva helyet.
Szükség van tehát a felújításra, hisz nem mindegy, milyen körülmények között rendezhetik meg a kupafordulót, illetve az országos bajnokságokat és a felkészülési viadalokat. A hét végén 16-an fogtak szerszámot, a Nord Sport KSE tagjai mellett vasasos és gyöngyösi önkéntesek is dolgoztak.
Hatalmas munkát végzett a csapat a két nap alatt. Többek között lemezzel borították be az épület homlokzatának tetejét, lekaparták az elázott vakolatot, elektromos munkákat végeztek és a helyére került néhány csempe is.
A szervezők mindenkinek megköszönték a lelkesedést, valamint az önzetlen munkát, és remélik, hogy a nyári folytatáson is sokan segédkeznek majd.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Galyatető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák