Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 05. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Olcsó gázt vásárolt Salgótarján

Olcsó gázt vásárolt Salgótarján

Gyula gesztorságával 21 település, köztük Salgótarján vásárolt a szabadpiacról 6 százalékkal olcsóbban földgázt.

Gyula városa nyílt közbeszerzés keretében három szolgáltatót hívott versenytárgyalásra, a lefolytatott elektronikus árlejtés eredményes volt. A nyertes szolgáltatóval, a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt.-vel az önkormányzat írta alá a szerződést.
Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a szerződés július elsején lép életbe, a csoporthoz tartozó települések 2016. októberig a jelenleginél 6,04 százalékkal alacsonyabb áron vételezhetnek gázt. A 21 település várható fogyasztása a 27 hónapos szerződéses időszak alatt 14,381 millió köbméter lesz, a megtakarítás előzetes becslések alapján 376,7 millió forint körül várható. A 21 önkormányzat összesen 446 198 lakos részére nyújt közszolgáltatást.
A gyulai önkormányzat és intézményei éves szinten 872 ezer köbméter gáz használnak fel, a szabadpiacról vásárolt földgáz költsége 8,27 millió forinttal lesz alacsonyabb, éves szinten a várható kiadás nettó 100,9 millió forint körüli lesz. A köbméterenkénti ár Gyulán 123,6 forint volt, 2014. július elsejétől az egységár 116,3 forintra csökken.
A polgármester elmondta, hogy Gyula az elmúlt négy évben szigorú, költségtakarékos gazdálkodást vezetett be, aminek egyik fontos eleme az energiaköltségek csökkentése. Az önkormányzat 2010-ben 580 millió forint működési hiány mellett gazdálkodott, amit hitelből kellett finanszírozni. Mostanra a költségvetés egyensúlyba került, működési hitelre nincs szükség, a város 2014-re egymilliárd forint megtakarítást halmozott fel.
A csoportos energiavásárlásban Gyula, Békéscsaba, Biatorbágy, Borsodnádasd, Budapest XV. és XXIII. kerülete, Dunavarsány, Edelény, Eger, Erdőkertes, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Isaszeg, Kistarcsa, Nagykálló, Nyergesújfalu, Ócsa, Salgótarján, Sarkad, Túrkeve, Veresegyház vett részt.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.