Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 06. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Oláh Gergő bronzérmes lett Frankfurtban

Oláh Gergő bronzérmes lett Frankfurtban

Húsz ország 140 ökölvívója részvételével került megrendezésre az idei Brandenburg Kupa, az egyik legjelentősebb európai nemzetközi ifjúsági verseny.

Németországból az ifista Oláh Gergely (Salgótarjáni Boksz SE) – a magyar csapat egyik legjobbjaként – bronzéremmel tért haza.
Frankfurt-Oderben a salgótarjáni (91+ kg) útjába először egy litván öklöző került, akit pontozással vert (2:1). A szövetség beszámolója szerint fegyelmezetten betartotta a taktikai utasításokat, lezárásokból, közelhajlásokból kemény ütésekkel bombázta ellenfelét, bár a ritmusa nem volt tökéletes. A legjobb négy közé jutásért egy cseh ellenfelet kellett legyőznie, aki legalább két mérettel nagyobb volt nála. Ez azonban nem ijesztette meg a Madárfészek Ökölvívó Akadémián készülő fiút, és már az első menetben megmutatta, kié a ring. A harmadik menetben egy jobbhoroggal padlóztatta a cseh bokszolót, akit ezután kiszámoltak. Az elődöntőben Botos Tibor tanítványának ellenfele ötven kilóval volt nehezebb, ezt a súly és méretkülönbséget már nem bírta leküzdeni a magyar fiú. Végigküzdött, de összességében jogos német győzelem született (3:0), a hatalmas török-német egyébként később a tornát is megnyerte.
- Szuper verseny volt, erős mezőnnyel – mesélte Gergő. – Nagyon éreztem a meccseket, ott voltam fejben, és ez a legfontosabb. Az elődöntő napján viszont nem tudtam teljesen koncentrálni, így kikaptam. A harmadik helynek nagyon örülök, igaz, lehetett volna jobb is, de ne siessük el.
Gergő a kilencfős magyar csapat legjobb eredményét érte el a négy közé kerüléssel, rajta kívül csak az egri Könnyű Richárd (60 kg) szerzett még bronzérmet.
A magyar válogatott Tatán folytatja felkészülését az áprilisi szófiai ifjúsági világbajnokságra, ami egyben az augusztusi kínai ifi olimpia kvalifikációs versenye is lesz.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

További híreink

Címkék: ökölvívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.