Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Okos traffipaxokat vesz a rendőrség

Okos traffipaxokat vesz a rendőrség

Nem csak sebességmérésre lesznek alkalmasak a rendőrség által beszerezni kívánt új készülékek, hanem rendszámfelismerésre vagy forgalomtorlódás észlelésére, sőt, kiszűrik a szabálytalanul sávot váltó sofőröket is - mondta el az InfoRádiónak Jámbor István, az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. Az összesen 525 új készülékből 160 lesz változtatható helyű, és 365 fixen telepített eszköz. Ez utóbbiakat - több mint 200-t - jellemzően lakott területre fogják elhelyezni, míg 90-et gyorsforgalmi útra és 60-at mellékutakra tesznek ki.

Jámbor István beszámolt arról, hogy a rendőrség több száz sebességmérő készülék megvásárlásra írt ki közbeszerzési pályázatot. Az eszközbeszerzést 2015. március 15-ig bonyolítják le.

A jelenleg használt kamerákhoz képest az új berendezések jóval több funkcióval rendelkeznek. Nem csak sebességmérésre lesznek képesek, hanem például rendszámot is felismernek, így ha az ellenőrző pontnál körözött jármű halad el, a rendőrök nyomban intézkedhetnek. A készülék képes lesz ellenőrizni a záróvonal átlépését és azt is, ha valaki olyan sávban közlekedik, ahol nem szabadna.

Az ellenőrző pont emellett nem kimondottan jogsértésekkel kapcsolatos szolgáltatásokra is képes, így forgalomszámlásra, torlódás észlelésre szintén alkalmas.

Az új készülékek révén nagyobb valószínűséggel követheti valamilyen szankció a jogsértést - mutatott rá Jámbor István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk