Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Odacsördítenek a telefonbetyároknak

Odacsördítenek a telefonbetyároknak

150 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki indokolatlanul hívja a tűzoltókat, a mentőket, vagy a rendőrséget, sőt a bírság mellett 6–180 óra közmunka is lehet a büntetés mértéke szeptembertől, a módosított szabálysértési törvény alapján. A döntést azzal indokolták a törvényalkotók, hogy ezek a hívások megakadályozhatják a valódi segélykéréseket. Ezen túlmenően bírságra számíthat az is, aki szidalmazza a hatóságot.

A szakemberek szerint a szándékos félrevezetés, illetve az indokolatlan telefonhasználat akár emberéletet is követelhet, ugyanis amíg a tűzoltókocsi a nem létező tűz felé robog, addig egy másik helyszínen leéghet egy épület, vagy a balesetes súlyos sérültek elhalálozhatnak, mert a vonulási idő jelentősen megnövekedhet a távolabbról érkező segítség miatt.

A téves jelzések csoportjába tartozik, ha egy tűzjelző berendezés hibás működés miatt küld riasztást, illetve az is, ha az egyik szomszéd jelenti be, hogy füstöt lát, aminek nem tisztázott az eredete.

Szándékos félrevezetésnek minősül, ha nem valós esetet, vagy nem valós helyszínt jelentenek be a telefonálók, aminek szabálysértési elzárás, illetve háromszázezer forintig terjedő bírság lehet a büntetése és ezen felül a kivonulás költségét is meg kell téríteni.

Az ügyeleteken minden esetben rögzítik a beszélgetéséket, és a bejelentő telefonszámát, legyen szó utcai telefonfülkéről, vezetékes vagy mobil telefonról - írta a <a data-cke-saved-href="http://www.bama.hu/baranya/kozelet/szazezres-birsag-a-telefonbetyaroknak-514868" href="http://www.bama.hu/baranya/kozelet/szazezres-birsag-a-telefonbetyaroknak-514868" _blank'="">bama.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.