Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 09. 12:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nyolcezer forintra bírságolhatják a BKK ellenőrei azt, akin nincs maszk vagy szabálytalanul viseli

Nyolcezer forintra bírságolhatják a BKK ellenőrei azt, akin nincs maszk vagy szabálytalanul viseli

Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezéséért. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették.

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket - írták.

Hozzátették: ezek alapján döntöttek arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat növeli saját tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban, valamint elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben.

A Fővárosi Önkormányzat elrendelte azt is, hogy mostantól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasokat az utazásból történő kizárás mellett 8000 forintra büntethetik a BKK ellenőrei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.