Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 10. 13:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban

Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban

Szinte teljesen kiégett egy Salgótarján, Pécskő úti nyolcemeletes ház negyedik emeleti lakása csütörtökre virradó éjjel - a tűzben senki nem sérült meg.

A tűzesethez úgynevezett II. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, így Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról pedig további gépjárműfecskendők érkeztek. A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek, ezért a tűzoltók a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt a Palóc Mentőcsoportban tevékenykedő Karancs Speciális Mentőszolgálat és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága által biztosított melegedőbuszokra kísérték. A kiégett lakás lakhatatlanná vált, emellett az egész lépcsőházban lezárták a hibák kijavításáig közműveket, ezért ezek visszaállításáig senki nem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott. Csütörtökön délre az áramszolgáltatás és a fűtés helyreállt az épületben, víz azonban egyelőre még továbbra sincs - amint ezt a hibát is kijavítják, a lakók visszatérhetnek otthonukba. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: salgótarján, tűz

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.