Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 18. 13:36, hétfő | Belföld
Forrás: TriVial

Nyitottság és megújulás, egyenlő fejlődés

Nyitottság és megújulás, egyenlő fejlődés

TOP 10-ben a megunhatatlan fürdőváros

Hévíz egész évben nyüzsgő városa népszerűségét világszerte ismert gyógyvizes tavának köszönheti. A 220 éves, fürdőhagyományokkal rendelkező gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel. Itt található a világ legnagyobb természetes melegvizű forrástava, mely igazán különleges élményt kínál: télen a csábítóan gőzölgő termálvíz, nyáron pedig a tavirózsákkal körülölelt tó várja a fürdőzőket.

Nem is lepődhetünk meg, hogy Hévíz évek óta a legkedveltebb hazai szálláshelyek között szerepel. A Balaton közeli települések közös célja, hogy ne csak a nyári hónapok során érkezzenek a turisták. A szállás.hu legfrissebb felmérése alapján az elmúlt télen Hévíz és Siófok is betört Magyarország 10 leglátogatottabb téli szálláshelyei közé.

Hévízen ezekben a hónapokban is számos programlehetőség kínálkozott: az adventi időszakban koncertek, játszóház, kirakodóvásár és kulturális műsorok várták a közönséget. A jégpálya december elejétől február végéig várta a korcsolyázni vágyókat, a termelői piacon pedig értékes kézműves termékek sorakoztak.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, az igényekhez igazodó folyamatos fejlesztések szükségesek a sikerekhez: a tervszerű, közép- és hosszútávon is koncepciókban gondolkodó városvezetésnek fontos szerepe van. Minden tervünk a turizmus fejlesztését kell hogy szolgálja, a járdaépítéstől a rendezvényszervezésen át a kül- és belföldi marketing munkáig. Elengedhetetlen az állandó jelenlét, a reklám a küldő piacainkon, valamint nélkülözhetetlen, a rugalmas, a kihívásokhoz folyamatosan alkalmazkodó munka is, amire az utóbbi időben (gondoljunk a migráns helyzetre, a terrorizmusra, vagy épp az orosz-ukrán válságra) sokszor volt példa. Mindezek mellett nagyon fontos a Hévíz-Balaton Airport megléte, hiszen az utazáshoz mind jobb feltételeket kell teremteni.

A város új, közösségi kerékpáros rendszerét HeBi névre keresztelték. Célja, hogy segítse a településen belüli kényelmes, gyors és környezetbarát közlekedést. Ennek érdekében Hévíz négy pontján helyeztek el HeBi kerékpárokat, melyek a regisztrációt követően bármely dokkoló állomáson ingyenesen felvehetőek vagy letehetőek.

2015-ben a legnagyobb volumenű, 10 százalékos növekedést a belföldi turisták jelentették a városnak, átvéve ezzel újra a vezetést a külföldiekhez viszonyítva. A népszerűség megőrzése érdekében a város vezetése ismét fejlesztésekkel és programokkal készül.

Kiemelt rendezvényünk a békebeli időszakot idéző jelmezes felvonulás, a Hévízi Borünnep, a Magyar Dal Napja, valamint új eseményként mutatkozik be a Flavius Családi Napok, mellyel az egregyi történelmi nevezetességeinket szeretnénk közelebb hozni a vendégekhez. Ugyancsak hangulatos a pünkösdi fesztivál, és a vendégeink körében kedvelt operett, illetve komolyzenei esteket is évek óta sikerrel rendezzük meg. A szolgáltatók saját csomagjaikban is ki tudják ajánlani ezeket a programokat, mellé téve egyedi akcióikat, legyen az bármilyen kedvezmény, gasztronómiai különlegesség - Az együttműködés, közös gondolkodás itt is meghozza a gyümölcsét – mondta el a polgármester.

Címkék: hévíz, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben