Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 23. 12:55, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Nyitott házak hétvégéjét rendeznek szeptemberben Balatonalmádiban

Nyitott házak hétvégéjét rendeznek szeptemberben Balatonalmádiban

Szeptember 23-24-én új eseménnyel hívják fel a figyelmet Balatonalmádi épített örökségére, hagyományaira, múltjára: Pomerium - Házunk tája, tájunk háza - Múltidéző napok Balatonalmádiban címmel nyitott házak hétvégéjét rendezn

Az Almádiért Közalapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kétnapos rendezvényen megnyitják az érdeklődők számára a 19-20. század fordulóján épült ikonikus balatonalmádi helyszíneket, villaépületeket, az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátóhelyeket, ahol kisebb műsorokkal, tematikus, az adott helyre vonatkozó előadásokkal várják a közönséget.

A szervezők közleményükben kiemelik, hogy várják azoknak a balatonalmádi ingatlantulajdonosoknak a jelentkezését is, akik a programhoz csatlakozva lehetővé teszik, hogy megismerhessék a helybeliek és a vendégek Balatonalmádi történelmének részét képező ingatlanjaikat.

Mint írják, az épületek bevonása a programba több módon lehetséges: megnyithatják a tulajdonosok ingatlanuk belső tereit a látogatók előtt, vagy a kertjükben fogadhatják az érdeklődőket, de korabeli fotókból készülő kiállítást is lehetővé tehetnek kerítésükön, udvarukban.

A nyitott házak hétvégéjét az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereik és számos helyi civil szervezet hozta létre a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogatásával.

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.