Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nyáron kezdődhet a szentkúti beruházás

Nyáron kezdődhet a szentkúti beruházás

Bizonytalan még a felújítások kezdésének időpontja Mátraverebély–Szentkúton, a tervezett ideiglenes megoldásokról azonban már tájékoztatják a híveket a kegyhely most megjelent időszakos kiadványában.

Az érdeklődők a lap internetes változatát is elolvashatják. A most megjelent számban kitérnek arra, hogy a felújítás ideje alatt a máriapócsiaktól kölcsönbe kapott szabadtéri oltárépítményt például a füves parkolóban helyezik el, és emellé kerül át a gyóntatás, ennek közelében lesz ideiglenes pavilonban a kegytárgybolt, a Szentkút vizét pedig felvezetik a körmeneti út mellé. Egy másik írásban megismerkedhet az olvasó a felújítás utáni eredményekkel, például az új Lourdes-i barlang, a közösségi szálló és közösségi terem, vagy például az új zarándokközpont terveivel is. A lapból kiderül, hogy amennyiben a környezet felújítását a nyár első felében, a templomét pedig augusztusban sikerül elkezdeni, akkor a kegyhely vezetőinek reményei szerint advent időszakára már olyan állapotba kerül a bazilika, hogy ott a vasárnapi szentmiséket meg tudják tartani.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Szentkút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:17, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.

2024. Május 19. 07:23, vasárnap | Helyi

Pünkösd

Az elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból ered, a húsvét szombat utáni ötvenedik napon ünneplik.