Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Augusztus 02. 15:00, kedd | Helyi

Nyári Színház - Könnyű erkölcsök, avagy hajnali özönvíz

Nyári Színház - Könnyű erkölcsök, avagy hajnali özönvíz

Premier: 2016. augusztus 08.

Vígjáték 1 részben, játékidő: 90 perc.

Augusztus 8-án lesz premierje egy könnyű nyári vígjátéknak, az olasz színész, rendező, s nem utolsó sorban remek hangú énekes Nino Manfredi alkotta "Könnyű erkölcsök, avagy hajnali özönvíz" című darabjának.

Az előadás helyszíne a József Attila Művelődési Központ KERT helyisége (megközelítése a Zenthe Szalonon keresztül), szabad téren, 20.30 órai kezdettel. Másnap, augusztus 9-én ugyancsak színpadra áll az Annát játszó Erki Gabriella Léna, és az Armandot alakító Tóth Zoltán.

A történetről röviden:
A késő éjszakai „munkából” hazatérő ál-nővérke zajos létezése elviselhetetlenné teszi az alatta lakó intellektuális író életét. Botrányszagú a levegő, hiszen az utcalány egy szót sem ért a lila ködbe burkolódzó firkász sziporkáiból, mint ahogy ő sem talál kiutat az éjszakai városi szleng útvesztőiből. Egy telefonhívás azonban érdekes folyamatot indít el. De mi a megoldás? A szereplőknek azonban mégis csak van közös nevezőjük: az egyik NŐ, a másik FÉRFI! És élhetnének az őserdő közepén, vagy (mint jelen esetben) a nagyvárosi dzsungelben, az út „ugyanoda”, az egymásra találáshoz vezet. Ez az út azonban bájos, bumfordi humorral, és mély emberi érzésekkel van kikövezve. A színpadi játék minden fortélyát ismerő szerző és a játszó színészek pedig gondoskodnak arról, hogy a nézők kellemesen szórakozzanak.

FIGYELEM! HELYENKÉNT SZÓKIMONDÓ SZÖVEG! CSAK 16 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Az előadásra a jegyek már megvásárolhatóak a JAMKK pénztárában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.