Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 29. 07:24, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BALASKA MÁRK

Nyári idő délután néhol futó záporral!

Nyári idő délután néhol futó záporral!

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés

Hétfőn És több tájegységünkön készülhetünk záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és többfelé kialakulhat időnként zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

Szerdán nyugaton, északnyugaton és északon számíthatunk több napsütésre, máshol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti-északkeleti szelet. Délutánra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön és pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként zápor, zivatar továbbra is előfordulhat több tájegységünkön is. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként párás, ködös lehet a reggel. Délutánonként 24 és 30 fok közötti maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz időjárási front felettünk, de a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet.

Záporok, zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzés, rosszullét kialakulásához vezethet, különösen az idősek, a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők körében.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 11 és 16 óra között országszerte elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék alacsony
Lórom alacsony
Útifű alacsony
Gombák közepes
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas, esetenként a nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora az alacsony-közepes tartományban alakul.

A lórom, az eperfafélék és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Fotó: Balaska Márk (Pille pille....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.