Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. Szeptember 22. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyarat idéző péntek.

Nyarat idéző péntek.

Kora reggel északkeleten néhol futó zápor kialakulhat. Napközben többórás napsütésre szinte mindenhol számíthatunk.

Péntek Délután, este északnyugaton és nyugaton helyenként zápor, zivatar kialakulhat, de napközben elvétve északon sem kizárt egy-egy kisebb futó zápor. A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz. A kora reggeli 12-19 fokot követően napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton egy hidegfront eleinte főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz esőt, illetve záporokat, zivatarokat, a délután második felére, estére viszont már a Tiszántúlra is megérkezhet a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között, 15 és 33 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten, délkeleten a magasabb értékeket. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél.

Vasárnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, helyenként zivatarra is számítani kell. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 17-26 fok valószínű, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn és kedden már sok napsütésre számíthatunk, de hétfőn elszórtan még futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Hétfőn még többfelé,

Kedden már kevesebb helyen lehet szeles az idő. Hétfőn 23 és 30, kedden 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken estig időjárási front nem lesz felettünk, de reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A délelőtt folyamán gyorsan melegszik az idő, nagy hőingadozás alakulhat ki, ami melegfronti jellegű tüneteket idézhet elő, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

Tovább melegszik az idő, így a melegedésre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat fáradékonyság, tompaság és dekoncentráltság is.

A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat, valamint tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat.

A reggeli hűvösebb, néhol nyirkos időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk kicsit rétegesebben! Napközben a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű nincs
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák magas
Csökkenni kezd a parlagfű pollenszórása

Csökken a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami azonban még így is többfelé a magas-nagyon magas tartományban alakul, csak kevés helyen lehet a pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes.

Alacsony-közepes szintet érhet el a csalánfélék, az üröm, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 18:10, kedd | Helyi

Amikor a háború karácsonykor szünetelt - a fegyverszünet az első világháború krónikájának egyik legismertebb epizódja,

amely az ipari méretekben űzött tömegmészárlás kellős közepén az emberi méltóságról üzent. Az első világháború során 1914. december 24-én nem hivatalos tűzszünet állt be a nyugati fronton szemben álló

2023. December 05. 18:00, kedd | Helyi

Ajándékokkal csalt mosolyt a rendőrök Mikulása a beteg gyerekek arcára a tarjáni kórházban.

Idén is egyenruhások kíséretében érkezett a Mikulás a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba annak érdekében, hogy az ott gyógyuló gyermekek ünnepét is boldogabbá tegye.

2023. December 05. 17:40, kedd | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 05. 17:35, kedd | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...