Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 23. 09:42, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Nyaralási kisokos

Nyaralási kisokos

Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

A nyári szünet még javában tart, sőt sokan még csak most készülnek a családdal közös nyaralásra és utazásra. Van, aki autóval, van, aki kerékpárral kel útra, de akad olyan is, aki túrázással tölti szabadidejét. Bárhogyan is tölti szabadságát a bosszankodástól mentes nyári vakáció érdekében kérjük fogadják meg tanácsainkat!

Hosszas utazás előtt célszerű mind a gépkocsink, mind a kerékpárunk műszaki állapotát átvizsgáltatni. Kerékpárnál fontos, hogy az a kötelező felszereléssekkel is felszerelt legyen, ezek működését ellenőrizni kell! Hosszabb - akár több napos - kerékpártúra esetén a kerékpáros lámpákhoz pótelemeket, illetve pótprizmákat, szerelőkészletet is érdemes magunkkal vinni! A kerékpár gumiabroncsának átvizsgálása is fontos, kopott gumikkal ne induljanak útnak! Ezen túl gondoskodni kell a megfelelő védőfelszerelésekről, illetve láthatósági mellényről!

A személygépjárművek átvizsgálása – hosszabb utazások előtt - szintén nagyon fontos. A gumiabroncsok állapota, a fék megfelelő működése elengedhetetlen. Ne feledkezzenek meg az olajszint ellenőrzésről és a hűtő-, és szélvédőmosó folyadék utántöltéséről sem. Hosszabb út előtt meleg nyári napokon készítsenek be hűtött italt, tájékozódjanak az utazásuk során érintett útszakasz forgalmáról, esetleges elterelésekről, útlezárásokról és a pihenőhelyek hollétéről. Hosszabb utazáskor legalább három óránként tartsanak pihenőt! Ha gyermekük is a gépkocsiban utazik, és ez életkora, testmagassága miatt szükséges, a biztonsága érdekében gyermekülésben szállítsák.

Aki a szabadságát gyalogos túrázással tölti gondolkodjon előrelátóan. Ha túrázás közben közutat is érint a túraútvonal, akkor a járdán, ha az nincs, úgy az útpadkán, ennek hiányában szorosan az úttest szélén, de lakott területen kívül minden esetben a forgalommal szemben közlekedjen! Lakott területen kívül éjszaka, és korlátozott látási viszonyok között viseljen valamilyen fényvisszaverő eszközt, illetve láthatósági mellényt!

Gyalogosok zárt csoportja az úttesten, annak menetirány szerinti jobb szélén közlekedhet. Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a csoport bal oldalán, elől, előre fehér, vagy sárga fényt, hátra pedig piros, vagy sárga fényt adó, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinnie.

Balesetmentes vakációt és nyaralást kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Képünk illusztráció:https://hu.routestofinance.com/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)