Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 23. 07:40, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Novák Katalin Ukrajnában: számíthatnak ránk a megtámadottak

Novák Katalin Ukrajnában: számíthatnak ránk a megtámadottak

A köztársasági elnök elsőként Kárpátaljára utazott, mielőtt ellátogat az ukrán fővárosba.

Beregszászon kezdte ukrajnai látogatását Novák katalin köztársasági elnök. A római katolikus templomban a kárpátaljai történelmi egyházak híveivel együtt emlékezett Szent István királyra. Az ökumenikus istentiszteleten megáldották és megszentelték azt a kenyeret, amelyet Novák Katalin személyesen sütött a nemzeti ünnep alkalmából.

Ünnepi beszédében Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy minden nehézség ellenére jó a kárpátaljai magyarokkal együtt ünnepelni. Legutóbb tavaly adventkor gyújtotta meg velük együtt az első gyertyát. Novák Katalin kijelentette, hogy kijevi tárgyalásain el fogja mondani: számíthatnak a magyarokra a megtámadottak, a bajban lévők, Magyarország segít.

Hozzáfűzte: „számítunk arra, hogy a magyarok úgy élhetnek itt, Kárpátalján, ahogy ez hozzájuk és Európához méltó". Az Ukrajnában 544 napja dúló háború kapcsán kiemelte, hogy erőt kell gyűjteni, és azért is jött, hogy ebben segítsen.

Tizenötmillió magyar ember erejét hoztam el önöknek ma Beregszászra, Kárpátaljára, Ukrajnába – mondta a köztársasági elnök, és megjegyezte: merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból is, akikre lehet számítani. Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy lesz közös jövőnk, akkor is, hogyha most még nem látjuk az ahhoz vezető utat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk