Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Február 19. 11:20, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Nőtt a légszennyezettség az ország keleti részén

Nőtt a légszennyezettség az ország keleti részén

Az ország keleti felében nőtt a légszennyezettség, két településen veszélyesnek, hat helyen egészségtelennek minősítette a levegőt a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) vasárnap.

Az OKK térképe alapján vasárnap Miskolcon és Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége, Szegeden, Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Hernádszurdokon és Oszlárban egészségtelen. Budapest, Vác, Salgótarján, Szolnok és Debrecen levegője kifogásolt.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén ismét sűrű köd várható, de hétfőn többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik a szél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.