Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 19. 10:45, péntek | Helyi sport
Forrás: FORMULA1

Norris és Hamilton az első sorban Alonso előtt.

Norris és Hamilton az első sorban Alonso előtt.

Elszabadult a káosz a kínai F1-es hétvége sprintidőmérőjének hajrájában, s bár úgy tűnt, hogy Hamilton és Alonso lesz az első sorban, végül Norrisé lett a pole.

Az ismételten átalakított sprintes formátumnak megfelelően az immáron sprintkvalifikáció néven futó időmérővel folytatódott a kínai hétvége programja, mely a magyar idő szerint holnap hajnali sprint rajtsorrendjét határozza meg.

Az időmérő borús időben kezdődött, s gyakorlatilag mindenki a pályára rohant, hiszen lógott az eső lába, sőt pillanatokon belül szemerkélő esőt jelentettek a pilóták. Ennek ellenére néhány feltartást leszámítva komolyabb incidens nem történt az SQ1-ben, melyet a szabályok értelmében mindenkinek közepes keveréken kellett teljesítenie.

Aztán ezek a közepesek kissé elfáradtak a végére, s az utolsó köröket megelőzően kieső helyen álló Albon, Russell, Ocon, Sargeant, Tsunoda ötösből csak a Mercedes britje tudott annyit javítani, hogy továbbjusson, aminek Gasly látta kárát: az Alpine így a Williamshez hasonlóan kettős kiesést könyvelhetett el. A leintés után szürreális pillanatoknak lehettünk tanúi – ismét. A szabadedzést követően ugyanis ismét lángra kapott a fű, s emiatt halasztani is kellett az SQ2-t. Így aztán komolyabb tülekedés alakult ki a bokszkijáratnál, hiszen a korábbinál is komolyabbá vált az eső fenyegetése, s csak a két Red Bull várt türelmesen a bokszban.

Nekik lett igazuk, az eső ugyanis csak akkor érkezett meg, amikorra ők is be tudták fejezni a körüket, második próbálkozásra viszont már nem volt lehetőség, hiszen az eső ígérete helyébe bizonyíték lépett, amin Russell rajtavesztett – a másik négy kieső, Magnussen, Hülkenberg, Ricciardo és Stroll megfelelt a papírformának. Az SQ3-ban aztán annyira rákapcsolt az eső, hogy fel kellett tenni az intereket, és sokak számára az is gondot okozott, hogy hiba nélkül körbetaláljanak a pályán.

Megcsúszások, körtörlések jellemezték a szakaszt, no meg a káosz: amikor mindenki befejezte a körét, úgy tűnt, hogy Hamilton és Alonso lesz az első sorban, ám az utolsó utáni pillanatban Lando Norrisnak visszaadták korábban törölt körét, így ő kezdi az élről a holnap hajnali sprintet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 14:30, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Kozák Danuta parádés győzelemmel tért vissza.

Parádés győzelemmel tért vissza a versenyzéshez a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, aki Csipes Tamarával párosban megnyerte a K-2 500 méteres döntőt a szolnoki kajak-kenu válogató szerdai versenynapján.

2024. Május 01. 08:40, szerda | Helyi sport

Női Vuelta - Vas megtartotta a piros trikót.

Vas Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.

2024. Május 01. 08:30, szerda | Helyi sport

Kihirdették a magyar csapatot a sportlövő Eb-kre.

A Magyar Sportlövő Szövetség kedden véglegesítette az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságokra, az eszéki 25, 50, 300 méteres puska, pisztoly, valamint a lonatói koronglövő kontinensviadalokra.

2024. Május 01. 08:20, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - A vb-ezüstérmes egység nyert a férfi kajak négyeseknél.

Nem történt meglepetés a szolnoki kajak-kenu válogatóverseny első, egyben egyetlen keddi döntőjében.