Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2018. Január 26. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: J. L. SEAGULL Alapítvány

Nők a családban és a munkahelyen - Esélyteremtés nőknek Nógrádban

Nők a családban és a munkahelyen - Esélyteremtés nőknek Nógrádban

A Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal konzorciumban 200,00 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott EFOP-1.2.9-17-2017-00001 számú, „Esélyteremtés nőknek Nógrádban” elnevezésű projektjének megvalósítására.

A projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különösen az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg, melynek keretében a támogatás összege a projekt összköltségének 100 százalékát fedezi.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018. január 1. - 2020.12.31.

A program tervezett tevékenységeit és szolgáltatásait a projekt keretében kialakításra kerülő Női Információs és Szolgáltató Központ koordinálja. A SEAGULL Nőközpont Salgótarjánban működik, a Nógrádi Szabadvállalkozási Zóna – a Salgótarjáni, Bátonyterenyei, Szécsényi, Pásztói járások – településein élő nők, családok számára biztosít szolgáltatásokat, képzéseket, fejlesztéseket, illetve tevékenységeinek egy részének elérhetőségét a leghátrányosabb helyzetű településeken kitelepülésekkel biztosítja.

A programban tervezett tevékenységek magukba foglalják a nők munkaerőpiaci helyzetét támogató képzések szervezését, segítő szolgáltatások megvalósítását (pl. álláskeresési technikák, digitális kompetenciafejlesztés, munkavállalást segítő angol, német nyelvi képzés, vállalkozóvá válást segítő képzés, szülői-családi tanácsadók képzése, szülői hálózat létrehozása, egészségtudatos életmódra nevelés, digi club működtetése). A projekt tartalmazza a jó gyakorlatok feltérképezését és átadását, kommunikációs és ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységek szervezését, lebonyolítását (pl.: női vállalkozói klub, női állásbörzék, települési rendezvények, szakmai konferenciák, tematikus szakmai kerekasztal beszélgetések), valamint a résztvevő partnerek közötti hálózat létrehozását és működtetését.

A projekt eredményeként 500 fő részesül képzésekben, fejlesztésekben, felkészítésekben, 500 fő vehet igénybe segítő szolgáltatásokat (pl. munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatás, képzési tanácsadás, munkavállalói ismeretek bővítése). A projekt megvalósítása során 1000 fő célcsoport tag közvetlen elérésére nyílik lehetőség a nők atipikus foglalkoztatása népszerűsítése érdekében megrendezésre kerülő szemléletformáló eseményeken, rendezvényeken való részvétellel.

A projektről bővebb információt a www.seagull.hu oldalon olvashat.


További információ kérhető:
Kiss Katalin, projektmenedzser
Telefon: 30/625-8554
Email: seagullalapitvany@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 13:35, hétfő | Helyi

Vádemelés a galgagutai gyilkossal szemben

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 45 éves galgagutai férfival szemben, aki megölte idős szomszédját azért, hogy felkutassa és megszerezze az otthonában tartott készpénzt.

2021. Április 12. 13:31, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló - Nógrád megye

Az elmúlt négy napon négyen sérültek meg közúti közlekedési balesetben, míg további kilenc anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2021. Április 12. 10:32, hétfő | Helyi

Ne adják meg bankkártyájuk adatait!

Fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsait!

2021. Április 09. 11:36, péntek | Helyi

Letartóztatásban marad a bolti rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró meghosszabbította annak a 35 éves nőnek a letartóztatását, aki két boltot is kirabolt 2021. március 5-én.