Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 22. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Nógrádi kitüntettek

Nógrádi kitüntettek

Magas rangú állami kitüntetéseket adományozott augusztus huszadika alkalmából Budapesten Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke.

A Néprajzi Múzeumban rendezett ünnepségen Nógrád megyéből ketten is átvehették az egyik legmagasabb kitüntetést. A köztársasági elnök a Magyar arany érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Nógrád megye közegészségügyi és járványügyi helyzetének folyamatos javítása érdekében végzett sokoldalú munkája, szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként dr. Dömsödy Péternek, az ÁNTSZ Nógrád Megyei Intézete nyugalmazott megyei tisztifőorvosának, és a Magyar arany érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Szabó János, a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány táncház és művészeti vezetője is. A Magyar ezüst érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést dr. Czimbalmos Istvánné dr. Fehér Edit, a balassagyarmati Reménysugár Otthon igazgatója vehette át, míg a Magyar bronz érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Hrúz Dénes, a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény népzene tanszék-vezetője kapta meg idén.

Tíz kiemelkedő népművésznek adta át a Népművészet Mestere-díjakat vasárnap Budapesten, a Mesterségek Ünnepén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A kitüntetést idén 60. alkalommal osztották ki. Itt is volt Nógrád megyei kitüntetett, a Népművészete Mestere-díjjal ismerték el Bárány Antalné Strehó Margit varsányi mesemondót,

Államalapító Szent István Napja alkalmából rendezett belügyminisztériumi ünnepségen dr. Pintér Sándor, belügyminiszter, soron kívül tűzoltó ezredessé léptette elő Berecz György tűzoltó alezredest. Az elismerést a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kimagasló szolgálati tevékenysége és a júniusi dunai árvízi védekezés során nyújtott kimagasló szakmai munkája elismeréséül kapta. Berecz György hivatásos tűzoltói pályáját 1997-ben kezdte Egerben. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának 2011. június 1-jén nevezték ki.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 18:18, vasárnap | Helyi

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.

2024. Április 28. 17:21, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda.

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.